Українська компанія з виробництва всюдиходів Sherp завершила роботи з запуску заводу в турецькій Бурсі.

Компанія заявила про плани розпочати виробництво в Туреччині вісім місяців тому. Зараз вона представила в Туреччині нову багатофункціональну позашляхову модель YETX. Масове виробництво цих всюдиходів розпочнеться в Бурсі в травні, повідомляє «Економічна правда» із посиланням на турецьке видання Daily Sabah.

“Компанія вирішила інвестувати сюди, покладаючись на індустріалізацію Бурси, кваліфіковані людські ресурси та географію Туреччини”, – прокоментував гендиректор Orso Off-Road Solutions, філії Sherp у Бурсі Ерман Ерсез.

Він додав, що у 2024 році буде запущено другу чергу виробництва. Розроблений для складних умов рельєфу YETX який має 2,8 м у висоту, 4 м в довжину і 2,5 м в ширину, може легко долати перешкоди до метра і використовуватися на схилах до 35 градусів.

Зазначається, що техніку можна використовувати в пошуково-рятувальних операціях, ліквідації лісових пожеж і службах швидкої допомоги в районах і у водоймах, куди не можуть дістатися звичайні автомобілі, також віддають перевагу гірничодобувним, енергетичним і гуманітарним організаціям.