Ціни на нові автомобілі в Україні різко підскочили. Особливо це помітно по сегменту SUV (кросовери та позашляховики), на який у нас в країні через не найякісніші дороги особливий попит. І що робити в цьому випадку тим, у кого на новий «паркетник» грошей не вистачає. Відповідь може бути лише одна – вторинний ринок, де навіть зараз можна знайти безпроблемний «паркетник» із ціною до 13 000 доларів, пише Wheels News.

Таким вважається японський Mitsubishi ASX першого покоління. Цей кросовер чудово зарекомендував себе за довгі роки експлуатації у нашій країні своєю надійністю. А все завдяки платформі GS, яка раніше лягла в основу таких бестселерів марки, як Outlander та Lancer X.

ASX запозичив і агрегати, що відрізняються хорошим ресурсом. Українські варіанти цієї моделі комплектували як 1,6-літровим бензиновим двигуном з індексом 4A92, що працює в парі з 5-швидкісною МКПП, так і 1,8- та 2-літровими ДВС (4B10 і 4B11 відповідно), агрегатованими варіаторами фірми Jatco.

За умови відповідального підходу до обслуговування, а також використання якісних моторних масел та бензину, двигуни ASX легко переступають позначку 350 тисяч пробігу без капітального ремонту. Однак варіатори все ж таки можуть піднести невеликі сюрпризи дещо раніше.

Втім, якщо знайти «живий» екземпляр від власника, який стежив за машиною, ASX здатний здивувати своєю довговічністю.