Мотор – це, мабуть, найважливіший і найдорожчий агрегат машини поряд із коробкою передач, у парі з якою він працює. Провівши власне дослідження, експерти американської компанії CarMD назвали моделі із найнадійнішими силовими агрегатами.

Компанія CarMD спеціалізується на випуску діагностичного обладнання, тому її експерти добре знайомі зі статистикою поломок двигунів різних виробників. Головним критерієм оцінки цього разу виступила середня кількість появи сигналу Check Engine на приладовій панелі за останні п’ять років.

Так, найрідше про необхідність перевірки двигуна сигналізують моделі Mitsubishi – їх власники стикаються з цим лише в 0,66% випадків. На другому місці розташувалася німецька марка Mercedes-Benz (0,74%), а третю сходинку рейтингу зайняли її співвітчизники з концерну Volkswagen (0,81%).

Трохи частіше, але в цілому також досить рідко індикатор Check Engine з’являється на автомобілях брендів Buick (0,84%), Ford (0,89%), Mazda (0,93%), BMW (0,94%), а також GMC (0,97%), Subaru (0,99%) та Cadillac (0,99%).

Серед моделей авто найнадійнішими двигунами відзначилися такі: Toyota Tacoma, Honda CR-V, Toyota Camry, Honda Accord, а також Hyundai Santa Fe, Ford Explorer і Nissan Qashqai.