Помітили, що кондиціонер в автомобілі працює вже не так ефективно? Швидше за все, незабаром він зовсім перестане холодити, і частково ви самі в цьому винні.

«АвтоСвіт» наводить три найпоширеніші помилки водіїв у поводженні з кондиціонером.

  1. Ви не слідкуєте за станом трубок системи кондиціювання. На деяких автомобілях вони розташовуються на горизонтальних частинах лонжерона або бризковика кузова. Туди взимку потрапляє брудна та солона вода – і починається електрохімічна корозія. Як запобігти? Промивати трубки кондиціонера водою.
  2. Якщо справа дійшла до заправки кондиціонера, ви звертаєтеся в першу-ліпшу контору, щоб «просто додали фреончику». Насправді ж треба перевірити систему на герметичність, можливо, долити оливи та додати правильний холодоагент. Вже давно майже всюди застосовується R134A.
  3. Ви не вмикаєте кондиціонер взимку. Періодично це потрібно робити! Олива в кондиціонері за кілька місяців бездіяльності стікає вниз і перестає змащувати численні гумові ущільнення. Вони пересихають, розтріскуються та гірше тримають тиск. В період відлиги або на підземному паркінгу «поганяйте» кондиціонер кілька хвилин, це буде корисно.

Якщо дотримуватися простих порад і не робити поширених помилок, кондиціонер в автомобілі буде працювати ефективно та без перебоїв.