Toyota готується до офіційної прем’єри пікапа Tacoma нового покоління. Презентація запланована на 19 травня. Напередодні цієї події компанія опублікувала нову серію тизерів. На них зображено профіль пікапа в різних модифікаціях. Як видно, вони відрізнятимуться розміром дорожнього просвіту та кабіною, пише «Автоцентр».

Незважаючи на всі старання виробника зовнішність новинки давно не секрет. Патентні зображення Tacoma четвертого покоління злили у мережу ще наприкінці січня цього року. Судячи з усього, екстер’єр пікапа оформлений у стилістиці «старшого» Toyota Tundra, представленого восени 2021 року. Новий Tacoma отримав сітчасту трапецієподібну решітку радіатора з широкою смугою у верхній частині. Прямо під фарами розташувалися повітрозабірники. Горизонтальні протитуманки інтегровані в передній бампер. На кормі — С-подібні ліхтарі у стилі Tundra. Заднє скло кабіни з секцією, що відкривається.

Відомо, що четвертий Toyota Tacoma побудований на платформі TNGA-F, яку використовує Tundra. Імовірно, у новому поколінні він буде трохи більшим за попередника.

Під капотом очікується 4-циліндровий бензиновий турбо двигун робочим об’ємом 2,4 літри. Віддача агрегату — 269 к.с. та 420 Нм крутного моменту. Не виключено, що новий Toyota Tacoma матиме гібридну версію із силовою установкою від Lexus RX 500h. Сукупна віддача системи на базі того ж 2,4-літрового турбодвигуна складе 370 к.с. та 542 Нм.

Більш детальна інформація про Toyota Tacoma з’явиться за два тижні. Тоді ж, ймовірно, оголосять ціни та дату старту продажів.