Сучасні електромобілі продаються вже досить давно, щоб вплинути на ринок старих автомобілів. Як і у випадку з новими автомобілями, вони стають дедалі популярнішими серед покупців.

Дилерська мережа CarMax опублікувала результати свого звіту про споживачів електромобілів за весну 2023 року. З’ясувалося, що приблизно з березня 2022 року кількість запитів на електромобілі різко зросла.

У період з лютого 2022 року по лютий 2023 року кількість запитів, що містять слово “електричний”, подвоїлася. Тепер вони становлять 5,6% усіх пошукових запитів на CarMax. Виявилося, що вживані електромобілі, які люди купують найбільше, – це Tesla. Двома найпопулярнішими на CarMax електромобілями є Model 3 і Model Y. Більша Model X випала з першої п’ятірки і тепер є сьомим за популярністю електромобілем, випередивши Model S, яка посідає восьме місце.

Найпопулярнішим електромобілем не американської марки є Nissan Leaf. Також, окрім Tesla, до рейтингу увійшли Ford Mustang Mach-E, Chevrolet Bolt і BMW i3, усі вони присутні на ринку вже кілька років.

Однак, що, можливо, цікавіше, ніж те, що люди купують, так це те, що вони змінюють. CarMax повідомляє, що більшість людей відмовляються від Toyota, щоб купити вживаний електромобіль. Не дивно, що Prius посідає перше місце в списку моделей Toyota, обмінюваних на електромобілі, і більшість власників переходять на Nissan Leaf, показують дані CarMax.

Тим часом нікого не здивує, дізнавшись, що штатом, де купують найбільше вживаних електромобілів, є Каліфорнія. За ним ідуть Вашингтон, Невада, Орегон та Аризона.