В Україні хочуть скоротити ввезення в Україну вживаних автомобілів з Європи, в які мають суттєві несправності. Це зумовлено тим, що такі авто порушують безпеку на дорогах та забруднюють довкілля.

До Верховної Ради внесли законопроєкт, що має на меті обмеження імпорту неякісних старих автомобілів з Європейського Союзу (ЄС) і передбачає введення великих штрафів за експлуатацію автомобілів, технічні характеристики яких не відповідають встановленим в Україні нормам.

Законопроект створили з метою боротьби з практикою ввезення вживаних авто з ЄС, в яких двигун або інші компоненти було замінено на деталі нижчої якості, що може вплинути на екологічні характеристики та загальну безпеку авто, пише Znaj.ua.

У пояснювальній записці йдеться про те, що керування автомобілем, який має суттєві технічні несправності, несанкціоновано або технічно неякісно переобладнаний, а також не відповідає технічним характеристикам виробника, серед інших чинників є однією з причин ДТП та їхніх тяжких наслідків.

Верховна Рада хоче карати водіїв які їздять на таких авто, створюючи небезпеку для інших учасників дорожнього руху, штрафом у розмірі 680 грн. Депутати сподіваються що новий закон в цілому поліпшить безпекову ситуацію на дорогах.