Кожен транспортний засіб, який виїжджає на дороги, зареєстрований у територіальних органах Міністерства внутрішніх справ України, повинен проходити техогляд згідно з встановленим порядком. Про це нагадали у МВС, пише Znaj.ua.

Не всі транспортні засоби мають проходити обов’язковий техогляд. Зокрема, до них не входять легкові автомобілі причепи (напівпричепи) до них, крім тих, що використовуються в таксі або при перевезенні пасажирів/вантажів з метою отримання прибутку. До них ще приписуються мопеди, мотоцикли незалежно від того, який вказаний термін експлуатації.

Не повинні проходити техогляд та легкові автомобілі, що використовуються для перевезення вантажів/пасажирів для отримання прибутку; вантажні автомобілі вантажопідйомністю не більше 3,5 тонн та причепи, але якщо їх термін експлуатації не перевищив двох років.

У ході технічного контролю проводиться перевірка техстану автомобілів, зокрема, систем гальмівного та кермового управління, газобалонного обладнання (тільки за умови, якщо воно є), зовнішніх світлових приладів, а також елементів, що стосуються безпеки дорожнього руху, пневматичних шин та коліс та світлопропускання скла