На вулицях Києва помітили ідеальний автомобіль для сьогоднішнього дня – українську електричну «Таврію» із сонячними батареями на даху.Автомобіль стояло на одному з паркінгів і було підключено до розетки.

Про це розповів Hyser із посиланням на Telegram-канал «Реальний Київ».

Виявилося, що ЗАЗ-1102 «Таврія» модернізували ще десять років тому і з того часу її власник експлуатує автомобіль у місті. Машина без проблем проїхала вже 14500 км і витримала 600-700 циклів зарядки-розрядки.

Доробки вихідної машини коштували власнику 7 000 доларів.

Подробиць про технічну «начинку» унікального електрокара небагато.

Відомо лише, що електромобіль «Таврія» оснащений двигуном BLDS пікової потужністю 20 кВт (27 к. с.) і компактною літій-полімерною акумуляторною батареєю ємністю 6,3 кВт∙год. Він здатний розвивати швидкість до 90 км/год, яке запас ходу — всього 40-50 кілометрів. Підзарядити акумулятор від розташованої спереду розетки можна лише за кілька годин. Для зарядки саморобного електромобіля потрібна звичайна розетка та дві години часу.

Окрім сонячних батарей на даху, електричну «Таврію» видають спеціальні зелені номери. Крім того, помітно, що вона не має вихлопної труби, а лючок бензобака заклеєний стікером зі смайлом.