Днями на Гаваях стався курйозний інцидент за участю мінівену Dodge Caravan. Жінка-водій настільки довірилася навігаційній системі автомобіля, що не помітила, як заїхала в океан. Зі слів очевидців, у той момент на обличчях пасажирів не було паніки. Поки орендований мінівен занурювався у воду, вони посміхалися.

На допомогу двом туристам прийшли випадкові відпочиваючі та перехожі. Вони витягли їх у безпечне місце та навіть зуміли закріпити автомобіль, щоб він не поплив далі у гавань. На берег Dodge Caravan витягли рятувальники, які прибули на місце події, повідомляє «Автоцентр».

Зі слів жінки, вона не змогла вчасно відреагувати. Причиною цьому стала надто велика довіра до GPS. Нині ця функція є навіть у бюджетних смартфонах. За даними експертів, багато водіїв настільки довіряють своїм GPS-навігаторам, що дотримуються їх інструкцій навіть тоді, коли стає ясно, що опинилися у глухому куті або на ґрунтовій дорозі. Кілька років тому один із водіїв довірившись навігатору, з’їхав із 60-метрової скелі.