Коли сьогодні йдеться про відносно недорогий автомобіль, то перше, куди варто звернути свій погляд, це вторинний ринок.

Причому це стосується не тільки України, а й Німеччини. Німецький журнал Auto Bild проаналізував свіжу статистику місцевої організації з технічного нагляду TÜV, назвавши найнадійніші автомобілі віком від 10 до 11 років у країні в найпопулярнішому в цій країні класі – SUV.

До ТОП-10 увійшли вікові кросовери з найкращим показником дефектів порівняно із середнім у класі, виявленим у ході планових техоглядів у Німеччині за весь 2022 рік, пише Avtosota.

Mini Countryman

На першому рядку опинився компактний «паркетник» Mini, лінійка двигунів якого складається з двигунів BMW. Середній відсоток браку в таких автомобілях склав 13,9%, тоді як у середньому за класом цей показник дорівнював 24,4%.

Mitsubishi ASX

Японський кросовер віком від 10 до 11 років провалював технічну інспекцію минулого року у 16,1% випадків, що є набагато кращим показником у порівнянні із середнім відсотком машин у його класі.

Volkswagen Touareg

Трохи гірші справи з бестселером компанії Volkswagen. Власники Touareg виявляли дефекти у своїх машинах на техоглядах минулого року у 16,5% випадків.

BMW X1

Компактний кросовер баварської марки поступився за цим показником “Туарегу” зовсім небагато – 0,2%. Середній відсоток несправностей у таких автомобілях віком від 10 до 11 років становив 16,7%.

Audi Q5

Замкнув п’ятірку популярний кросовер компанії Audi з результатом 17,4% несправностей, виявлених під час техоглядів у Німеччині за минулий рік.

Далі у списку найнадійніших 10-11-річних кросоверів за версією TÜV розташувалися: Audi Q3 (19,4% дефектів), Mercedes-Benz GLK (20,2% поломок), Volvo XC60 (20,2% не пройдених техоглядів), BMW X5/BMW X6 (20,4% виявлених несправностей) та Skoda Yeti (20,8% браку).