Скорочення модельного ряду Mercedes-Benz продовжує набирати обертів, оскільки компанія підтвердила плани щодо поетапної відмови від CLS. Останній екемпляр купе зійде з конвеєра в останній літній день.

“Враховуючи потенціал глобального зростання і в рамках нашого стратегічного планування портфеля продуктів, ми вирішили завершити життєвий цикл cls 31 серпня 2023 року, з переходом від e-класу на модельний ряд 214”, – йдеться у заяві автовиробника.

Кончина CLS не дивна, оскільки в лютому з’явилися повідомлення про те, що він «жив у борг». Тим не менш, це сумна новина, оскільки модель була оригінальним чотиридверним купе. Представлений на Женевському автосалоні 2004 року, CLS був елегантнішим варіантом E-класу та привертав увагу завдяки своєму революційному стилю. Авангардний дизайн продовжився в салоні з дерев’яною панеллю приладів і двома окремими задніми сидіннями. Останнє обмежувало практичність автомобіля, але це мало кого хвилювало.

На жаль, CLS втратив свою перевагу і став непотрібним, коли 2018 року з’явився 4-дверний AMG GT. Цікаво, що найближчим часом очікується, що ця модель також буде знята з виробництва.

Це тільки верхівка айсберга планів Mercedes, оскільки купе та кабріолети C- та E-класу будуть замінені абсолютно новим CLE, тоді як купе GLC та GLE, як очікується, проживуть лише одне покоління. Кажуть, що універсали C- та E-класу, а також CLA Shooting Brake також скоро перестануть випускати.

Нагадаємо, раніше автомобілі Mercedes-Benz CLS поряд з іншими моделями, оснащеними пакетом Active Distance Assist зі шкіряним кермовим колесом з обігрівом, потрапили під відгук. Таке дивне і точне поєднання опцій може призвести до того, що датчики положення рук на кермі можуть просто не реагувати, коли водій не керує машиною. Через це людина не отримує сповіщення про необхідність стежити за дорогою, що може призвести до аварії.