Японські автомобілі завжди вважалися синонімом безпроблемності з технічного погляду. Причому як в Україні, так і в інших країнах світу. З 90-х років минулого століття автовиробникам із «країни сонця, що сходить» вдалося зарекомендувати свою продукцію як одну з найбільш невибагливих і витривалих на тлі конкурентів.

Але які саме японські автомобілі можна назвати найнадійнішими? Відповідь на це запитання редакція Avtosota виявила в американському журналі HotCars.

Автовидання зі США склало цей рейтинг з огляду на щорічний ТОП витривалості від Consumer Reports і JDPower.

Mazda MX-5 Miata

За три десятиліття ця модель пережила чимало змін, але дух оригіналу родом із 90-х нікуди не подівся. Як, власне, й інші якості, до яких увійшли надійність у довгостроковій перспективі та задоволення від водіння. Заслужене перше місце.

Lexus ES

Модель ES виявилася частиною дебютної лінійки моделей Lexus, завдяки якій японський автовиробник став одним з провідних автогігантів у сучасній автопромисловості.

Водночас цей другий автомобіль, що найбільше продається в гамі компанії, відіграв вирішальну роль у закріпленні її в якості кращого вибору в класі седанів з точки зору надійності за версією Consumer Reports.

Toyota Camry

Справжня легенда «Тойоти», як в Україні, так і за її межами. Протягом кількох десятиліть саме «Камрі» вважалася зразком надійності, коли йшлося про те, який автомобіль купити і не переживати через ймовірні поломки.

Не втратила Camry свою безпроблемність і в сучасному світі, а JDPower присудили їй рейтинг надійності 82 зі 100 балів.

Subaru Outback

Ця модель починала своє конвеєрне життя як один із варіантів Subaru Legacy, але згодом стала окремим автомобілем, популяризувавши клас піднятих універсалів.

Якщо не брати до уваги великого відкликання в період з 2011 по 2013 рік, пов’язаного з дефектом поршневих кілець, через який з ладу виходили мотори «Аутбеків», жодних серйозних технічних несправностей з такими універсалами не було.

JDPower підтвердив надійність моделі оцінкою вище середнього, тоді як Consumer Reports включив Subaru до ТОП-7 найнадійніших автомобільних брендів у світі.

Honda Accord

Мабуть, головним конкурентом Toyota Camry в Україні, коли мова заходить про великий надійний японський автомобіль стала Honda Accord. За останні 5 років середня оцінка витривалості «Акорду» від JDPower склала 82 бали зі 100 можливих. При цьому Consumer Reports ставить Honda на шосте місце у списку компаній, що випускають найнадійніші автомобілі.