Як відомо, жителі Японії здебільшого обирають продукцію власного автопрому, проте декому з них цікаві й закордонні автомобілі, зокрема європейські. Журналісти японського видання “BestCar” опублікували на сторінках свого порталу матеріал, в якому назвали найкращі на їхню думку імпортні компактні кросовери.

У своїй добірці вони орієнтувалися на середню ціну машини в 3 мільйони 273 тисячі ієн (до 1 мільйона гривень), а також розглядали виключно новинки, які нещодавно надійшли на місцевий ринок.

Renault Captur

Найкращим варіантом у визначений бюджет і таким, що підходить під усі параметри, було названо французький “паркетник” Renault Captur (не плутати з російським Renault Kaptur, знятим з виробництва). Журналісти з Японії похвалили його за співвідношення ціна/оснащення, зазначивши відносно невисоку вартість за місцевими мірками – від 3 мільйонів 190 тисяч ієн (1 мільйон гривень).

Крім того, їм сподобався незвичайний дизайн машини, її просторий багажник і продуктивні 1,3- і 1,6-літрові мотори E-Tech, а також приємна керованість, яка, як стверджують японці, близька до спортивної.

Volkswagen T-Cross

Цей кросовер є найбільш продаваним імпортним представником сегмента SUV в Японії. Місцеві журналісти виділили його акуратний і практичний дизайн, властивий усім “Фольксвагенам”, а також зручність, просунуту інформаційно-розважальну систему і стабільну поведінку на дорозі.

В Японії продають T-Cross тільки з одним варіантом двигуна – літровим 3-циліндровим турбомотором. Коштують такі кросовери від 3 мільйонів 43 тисяч ієн ( 850 тисяч гривень).

Citroen C4

Замкнув трійку найкращих на думку японських журналістів європейських кросоверів Citroen C4. Автор статті порекомендував читачам з “країни висхідного сонця” цей кросовер за його цікавий зовнішній вигляд і вражаючі ходові якості, які, за його словами, нагадують поведінку “гідропідвіски минулих років”.

В Японії французький “паркетник” продають з 1,2-літровим бензиновим турбомотором і 1,5-літровим турбодизелем. Ціни на нього починаються від 3 мільйонів 273 тисяч ієн або 1 мільйон гривень.