Бійці Збройних сил України показали в експлуатації новий австралійський бронеавтомобіль Bushmaster. Відповідне відео 12 травня опублікував Telegram-канал Karymat, повідомляє «Фокус».

На відео видно, що техніка нова та немає пошкоджень. У соцмережі припустили, що бронемашина американського виробництва відправиться у зону бойових дій.

Характеристики бронеавтомобіля Bushmaster

Колісний повнопривідний бронеавтомобіль виготовлений в Австралії компанією Thales Australia. Його презентували в 1998 році для Австралійських Сил Оборони. Техніка здатна транспортувати 9 солдатів із запасами їжі (270 л води) та набоїв на 3 дні автономного спротиву.

Броня може протистояти 5,56-мм і 7,62-мм кулям стрілецької зброї, уламкам гранат, набоїв, вибуху міни із 6 кг вибухової речовини. Захист може бути підсилений встановленням навісної броні, яка забезпечує захист від бронебійних куль калібру 7,62 мм.

На озброєнні у техніки 12,7-мм кулемет або 40-мм автоматичний гранатомет. Транспортний засіб отримав двигун Caterpillar 3126E. Розвиває швидкість по шосе у 100 км/г.