Витрата палива є однією з головних статей видатків під час експлуатації більшості видів автомобілів. Як заощадити на цьому вигадали автовиробники, розробивши формат машин-малолітражок.

Але які з них споживають найменше? Відповідь на це запитання вирішили надати журналісти британського видання «What Car», пише Avtosota.

До свого рейтингу, який отримав назву True MPG, вони включили виключно автомобілі з літровими двигунами, які тестували протягом п’яти останніх років.

Volkswagen Up!

Найкращим за показником витрати двигуна виявився компактний німецький хетчбек Up. З’ясувалося, що під час тестів у середньому його двигун 1.0i потужністю 60 кінських сил споживав лише 4,2-літри бензину на 100 км.

Skoda Citigo

Skoda Citigo — одна з трійки VolkswagenЛітровий мотор MPI цієї «Шкоди», що видає 60 кінських сил, може похвалитися витратою 4,27-літра на 100 км. Втім, купити такий автомобіль новим не вийде. Його вже зняли із виробництва.

Seat Ibiza

Іспанський хетчбек, обладнаний двигуном 1.0 TSI на 95 кінських сил, продемонстрував у тестах британських журналістів середню витрату 4,36-літра. Крім економічності його похвалили за практичність та приємне управління.

Volkswagen Up!

Чергова поява у цьому рейтингу моделі Up! обумовлено наявністю в її лінійці ще одного літрового двигуна, що зарекомендував себе як дуже економічний. Це двигун TSI на 90 к.с., що споживає в середньому на 100 км шляху всього 4,39-літра пального.

Toyota Aygo X

Виявилося, що японська 5-дверка з її скромним літровим силовим агрегатом витрачає в середньому на подолання 100 кілометрів 4,50-літра палива.

Volkswagen Polo

Ще один хетчбек Volkswagen із низькою витратою. Згідно з інформацією, зібраною в ході тестів, його 95-сильний мотор TSI робочим об’ємом 1 літр споживає 4,54-літра бензину на 100 км.

Kia Picanto

Витрата палива цієї корейської компактної п’ятидверної моделі у версії з літровим двигуном DPi ISG становить лише 4,55-літри на 100 км.

Volkswagen Tiago

Кросовер Volkswagen оснащується тим же літровим двигуном TSI, що й Polo. Він видає 95 к. с., але вага робить свою справу. Авто споживає на 120 грам палива більше на 100 км, ніж хетчбек “Поло” (4,66-літра на 100 км), але навіть цей результат можна назвати видатним, враховуючи, що в сегменті SUV підібратися до нього поки що нікому так і не вдалося.

Fiat 500 Hybrid

Замикає цей список італійський сіті-кар з індексом “500”, який у Європі має версію “м’якого” гібриду. Вона відрізняється найнижчою в моторній гамі витратою пального, що дорівнює всього 4,70-літра на 100 км.