Українські майстри відомі своїми чудернацькими винаходами далеко за межами України. Ще б пак! Адже українці завжди славилися своїм розумом, винахідливістю та працьовитістю.

В мережі з’явилися унікальні світлини рідкісного автомобіля-амфібії. Відомо, що проєкт був реалізований за часів радянського союзу, близько 1966-1977 років. Авторами незвичайної ідеї виступили умільці з міста Кривий Ріг, повідомляє Wheel News.

Брати Демидові вирішили створити авто, що і плаває, і їздить по суші. На перший погляд, це дуже нереальна ідея, як для аматорів, але криворіжці довели, що немає нічого неможливого.

Для свого винаходу майстри взяли двигун з «Уралу», котрий допрацювали за допомогою системи примусового охолодження та масляного радіатора.

Кузов мав трискладну конструкцію, що мала двигун та інші елементи в передній частині. Два поплавці з гіпсовими обідками, приєднаними на шарнірах, розташовувалися паралельно до борту машини-амфібії.

При пересування по воді використовувався гребний гвинт, що вбудований на відкритій поворотній колонці. При зануренні у воду боковина-поплавець опускалася на воду, а скляна панель даху піднімалася вгору.

Робота над винаходом була надзвичайно складною та вимагала багато ресурсів, як матеріальних, так і інтелектуальних. Але незважаючи на всі складності, брати Демидові запустили двигун свого авто-амфібії та випробували його в екстремальних умовах.

На жаль, наразі немає даних стосовно подальшої долі винаходу.