Надійність наддувних моторів завжди піддавалася сумнівам. Такі двигуни складні з погляду конструкції, а також примхливі і змушують власника періодично витрачати суттєві кошти на їхнє обслуговування та ремонт.

А от перевірені часом і прості «атмосферники» в сучасному світі хоч і не дотягують до тих, що були раніше, але все ж таки можуть похвалитися безпроблемністю, невластивою турбомоторам.

Один з кросоверів, що використовують під капотом витривалі атмосферні двигуни – Mitsubishi Outlander. На вторинному ринку зараз можна знайти варіанти цього японського позашляховика з 2-літровим агрегатом 4B11, а також 2,4-літровим двигуном 4B12.

Обидва безнаддувні мотори «Аутлендера» зарекомендували себе як дуже міцні. Серйозних поломок у випадку з ними практично не виникає, пише Wheel News.

Ресурс таких моторів при належній увазі перевалює за позначку 300 тисяч кілометрів, а не турбуватися про те, що невдовзі власника чекає ремонт ДВЗ, можна аж до 200 000 км пробігу.

Що стосується загальної надійності самого Outlander, то якщо не враховувати деякі нюанси, що стосуються не самого якісного лакофарбового покриття кузова, а також окремих елементів підвіски, автомобіль можна сказати нічим не поступається іншим представникам цього сегмента.