Німецькій аудиторії презентували новинку від Honda. Новий кросовер Honda ZR-V вже восени можна буде придбати на європейському ринку. Інформацією поділились на офіційному сайті японського автовиробника, повідомляє Wheel News.

Honda ZR-V абсолютно нова модель бренду. У лінійці компанії автомобіль отримає місце між компактною Honda HR-V та новою CR-V. Honda ZR-V вже зараз доступна в Китаї та США. Конкурувати модель буде з Nissan Qashqai, Kia Sportage та Hyundai Tucson.

Нова Honda ZR-V має витончений обтічний дизайн, верхня віконна лінія ніби йде донизу, а капом має м’які грані. Решітка радіатора не велика, але висока та має масивні грати. Діодні фари довгасті, а між ними розташований логотип бренду. За основу автомобіля взято платформу нової Honda Civic.

Габарити Honda ZR-V:

  • довжина — 4568 мм;
  • ширина — 1840 мм;
  • висота — 1621 мм;
  • колісна база — 2655 мм.

Схожість нової моделі з Honda Civic помітна в інтер’єрі, адже кермо, передня панель, віртуальний щиток приладів та 9,0-дюймовий тачскрин запозичені в Civic. Інноваційним рішенням є оновлена система КПП, де замість важеля – набір кнопок. Об’єм багажника складає 390-1291 л.

У США та Китаї модель доступна в 1,5-літровій бензиновій версії, але на європейському ринку нова Honda ZR-V буде запропонована лише у гібридному виконанні. 2,0-літрова бензинова четвірка та електромотор сумарно розвивають 184 к. с. та 315 Нм. Середня витрата палива становить 5,7 л/100 км.