Як стало відомо, для водіїв в Україні готують кілька великих змін. Інформація про ці нововведення з’явилася на порталі «Стіна».

Отже зміни для водіїв – тема, яку обговорюють дуже часто. Адже за останній період вже відбулися або незабаром буде запроваджено кілька нововведень. Так ось, йдеться про можливість продати транспортний засіб разом із номерними знаками. Кабінет Міністрів уже затвердив зміни. Вони почали діяти із 12 травня.

Тепер про дві великі зміни для водіїв, які чекають уже скоро. Перша – вже з 6 серпня автосалони зможуть надати послугу реєстрації автомобіля у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України. Тобто, вони зможуть представляти інтереси своїх клієнтів. На практиці це виглядатиме так: покупець придбав авто, дозволив представницькі функції юрособі в МВС, тобто автосалону, там видадуть номерні знаки. В цьому випадку з автосалону він поїде з повністю оформленим транспортним засобом.

Ще одна зміна, яка пов’язана з попереднім нововведенням – зникне потреба отримувати так звані «тимчасові» номери, їх ще називають «транзитні». Починаючи з серпня власникам нових авто отримувати їх не стане обов’язковим. Тобто фізично авто не залишатиме автосалон (парковку або торговий майданчик) до повної реєстрації. Адже він буде зареєстрований відразу. Відповідно, необхідність отримати тимчасовий номерний знак відпаде.

Наступні великі зміни для водіїв будуть пов’язані з можливістю купити та продати автомобіль у Дії. Зробити це можна вже з вересня 2023 року. Весь процес мігрує у цифровий формат. Очевидно, що докладніше про нову можливість буде роз’яснено МВС згодом.