У Британії на продаж виставили рідкісний спорткар Opel Manta 400 1982 випуску. Загалом було побудовано 245 екземплярів цієї моделі. Подробиці про авто розповіли на сайті PistonHeads, повідомляє «Фокус».

Opel Manta 400 був створений для омологації в знаменитій Групі B. Виставлений на продаж спорткар є раннім варіантом моделі з подвійною решіткою радіатора та прямокутними фарами.

Зовнішньо від стандартної моделі Opel Manta 400 відрізняється новим кузовним обвісом із широкими колісними арками. На передньому бампері є протитуманні фари, а позаду встановлений спойлер.

Також спеціальну версію можна відрізнити за унікальним забарвленням кузова. Всі Opel Manta 400 мають чорно-жовту графіку з наклейками «400» спереду і ззаду.

Виставлений на продаж автомобіль зберіг усі оригінальні деталі, окрім вихлопної труби. Її довелося замінити на нову.

Головною особливістю спорткара є його 2,4-літровий двигун Cosworth. Він розвиває потужність 144 к.с. і 206 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає близько 8 секунд, а максимальна швидкість становить 210 км/год.

Автомобіль відмінно зберігся та не потребує ремонту. Його пробіг становить лише 59 тисяч кілометрів.

Інтер’єр Opel Manta 400 також в ідеальному стані. На сидіннях залишилися зображення логотипа Opel, а на бардачку зображена назва тюнінг-ательє Irmscher, яке брало участь у розробці моделі.

За унікальний раритетний спорткар просять 143 830 доларів. Разом із авто новий власник отримає всю документацію з історією обслуговування.