У Китаї презентували новий Volkswagen Lavida XR. Бюджетний седан В-класу надійде у продаж із літа за ціною приблизно від 15 000 доларів. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на офіційний сайт Volkswagen.

Lavida XR вдосконалена версія Volkswagen Polo Sedan нового покоління. В окремих країнах авто відоме під назвою Virtus, також у нього є побратим Skoda Slavia. Новий седан не замінить більший VW Lavida, а випускатиметься паралельно з ним.

Від своїх побратимів новий Volkswagen Lavida XR відрізняється дизайном решітки радіатора та переднього повітрозабірника. Крім того, у нього світлодіодні фари встановлені вже у базовій версії.

Розміри Volkswagen Lavida XR:

  • довжина – 4561 мм;
  • ширина – 1740 мм;
  • висота – 1494 мм;
  • колісна база – 2651 мм.

У салоні в топовій комплектації встановлені віртуальна панель приладів та 10-дюймовий тачскрин, а оснащення включає безключовий доступ, люк, круїз-контроль, камера заднього виду, датчик світла та систему автоматичного гальмування. Седан Volkswagen Polo має місткий 498-літровий багажник.

Новий Volkswagen Lavida XR дебютував із 1,5-літровим бензиновим двигуном на 110 к. с. та 6-ступінчастою автоматичною КПП.

Примітно, що старший VW Lavida має електричний варіант (він навіть доступний в Україні, де Volkswagen є одним із лідерів ринку), проте поки невідомо, чи буде така модифікація у нового седана.