Українців попереджають про можливий запуск нового законопроєкту в Верховній Раді, який передбачає введення штрафів для пішоходів. Згідно з інформацією, наданою новиновим порталом “tribun” на основі законопроєкту №9289, депутат Верховної Ради, Володимир Крейденко з фракції “Слуга народу”, запропонував посилити відповідальність пішоходів, які порушують правила дорожнього руху.

Згідно з цим законопроєктом, передбачається введення штрафів для пішоходів з дітьми до 16 років, які порушують правила дорожнього руху. Розмір штрафу за таке порушення становитиме 850 гривень, або особу можуть притягнути до громадських робіт на 20-40 годин.

Окрім цього, законопроєкт наголошує на його потенційній ролі у зміні культури дорожнього руху в Україні поетапно. Це свідчить про те, що такі санкції мають на меті виховувати громадян і змусити їх дотримуватися правил дорожнього руху.

Варто зауважити, що в даний момент існує закон, за яким пішоходів можна покарати лише у випадку, коли вони спричинили аварійну ситуацію на дорозі.