Прем’єра цього компактного «паркетника» у вигляді концепту відбулася в 2014 році, а через два роки побачила світ його серійна модифікація. Йдеться про модель C-HR (назва розшифровується як Compact High Rider) від Toyota, яка поряд з Lexus RX стала найнадійнішим кросовером у 2023 році за версією американського агентства J.D.Power.

Як повідомляє Wheel News, наразі «тойотівці» працюють над другою генерацією свого бестселера. Наприкінці минулого року японці показали прототип C-HR Prologue, який став провісником “товарної” моделі, а на початку цього запатентували дизайн своєї новинки.

Судячи з перших рендерних зображень, новий C-HR отримає в значній мірі переглянутий дизайн з вузькими С-подібними фарами, широкими решітками радіатора і масивною чорною вставкою в бампері.

Зміни позаду виявляться не менш радикальними, ніж на передній частині кузова. Кросовер обзаведеться повністю новими витягнутими по горизонталі ліхтарями, а також переробленими задніми дверима та бампером.

В основу кросовера має лягти модульна платформа E3, яка розроблялася фахівцями з Японії спеціально для електричних та гібридних автомобілів.

Які мотори увійдуть у гаму двигунів нового C-HR поки що достеменно невідомо, але ця інформація має з’явитися найближчим часом, оскільки прем’єра кросовера вже не за горами. Дебют машини заплановано на осінь 2023 року.