Цей японський автомобіль є унікальним, перебуваючи у прикордонні між сегментом кросоверів та позашляховиків. Так що відносити його легко можна як до перших, так і до інших, хоча ближче здаються саме повноцінні всюдиходи. А ще він дуже надійний і коштує нині не так і дорого – близько 10 тисяч доларів.

Зрозуміло, йдеться про Suzuki Grand Vitara третього покоління. У машини були як 3-дверні, так і 5-дверні кузови, але у нас популярнішою виявилася саме довга версія, пише Avtosota.

Більшість варіантів, що підходять під мінімальний бюджет, мають вік понад десять років та пробіг понад 150 тисяч кілометрів. Втім, для їхнього технічного стану це далеко не вирок.

А все тому, що третя Grand Vitara включила до свого оснащення дуже надійну лінійку двигунів та трансмісій.

2-літровий мотор цієї моделі хоч і вважається слабким для машини з такою вагою, а також має не довговічний ланцюг ГРМ, але все ж таки є дуже міцним. Тоді як 2,4-літровий двигун взагалі можна назвати зразково-показовим, і вважається кращим варіантом для «Гранд Вітари».

Те саме стосується і гами трансмісій, яка включає в себе хоч і архаїчний за сьогоднішніми мірками, але вкрай витривалий 4-діапазонний класичний «автомат» фірми Aisin, а також безпроблемну «механіку».

У список мінусів цієї моделі можна занести хіба що не найміцніші елементи підвіски, такі як втулки переднього стабілізатора і задні сайлентблоки передніх важелів, але з нашими дорогами вони можуть вийти з ладу навіть на автомобілях і з більш надійною ходовою.