Японські автомобілі завжди вважалися зразком надійності, проте останніми роками їх список помітно зменшився.

Втім, у лінійках японських автовиробників, як і раніше, залишаються безпроблемні автомобілі, які можна купувати, не турбуючись про серйозні поломки на пробігах до 500 тисяч км. ТОП найнадійніших японців, опублікований в американському журналі Hot Cars. У своєму дослідженні аналітики зі США спиралися на інформацію з авторитетних місцевих сервісів “ISeeCars”, “RepairPal” та “Kelley Blue Book”.

Toyota Land Cruiser

Середній термін служби цього рамного позашляховика в США, за інформацією Hot Cars, становить 450 тисяч кілометрів, але на американських дорогах можна знайти екземпляри, які без проблем «пробігли» близько 500 тисяч км. Це в кілька разів вище, ніж здатні продемонструвати його конкуренти.

Toyota Prius

Майже за три десятиліття цей популярний гібрид “Тойоти” зарекомендував себе як ідеальний варіант для тих, хто шукає надійний, економічний та практичний автомобіль. Потенційний середній термін служби «Приуса» у США дорівнював позначці 400 тисяч кілометрів, що робить його одним з найміцніших японських автомобілів у світі.

Toyota Avalon

Аналог Toyota Camry. Згідно з дослідженням Hot Cars, Avalon здатний долати без серйозних несправностей в середньому 395 тисяч кілометрів, що набагато перевершує цей показник його головних конкурентів.

Honda Pilot

Ще один представник японського автопрому. У випадку із цим середньорозмірним позашляховиком, усередині якого може розміститися до восьми осіб, його прогнозований середній термін служби становить 380 тисяч кілометрів.

Toyota Camry

Замкнув цей рейтинг абсолютний бестселер “Тойоти”, який за довгі роки заробив у славу автомобіля, що не ламається. У США думають про Camry те саме, але найкращу надійність приписують не бензиновій, а гібридній версії цієї моделі.

Згідно зі звітом американських журналістів, Camry Hybrid у середньому без поломок проїжджає місцевими дорогами до 370 тисяч кілометрів.