Позначка 800 тисяч кілометрів пробігу без капітального ремонту є непереборною для більшості сучасних автомобілів, але не для моделей, родом з 80-х – 90-х, які за десятиліття зарекомендували себе як дуже міцні та безпроблемні.

Avtosota з посиланням на американський журнал «HotCars» назвав 10 вживаних автомобілів, які здатні проїхати без капремонту до 500 тисяч миль або 800 тисяч кілометрів, а іноді й більше.

Toyota Land Cruiser

Позашляховик “Тойоти” є постійним представником усіляких світових рейтингів надійних автомобілів. Причому незалежно від покоління. А все завдяки легендарній якості автомобілів цієї японської марки і саме цієї моделі зокрема.

Mercedes-Benz W124

Багато хто впевнений, що Mercedes-Benz досяг своєї вершини з виходом W124, після якого довговічність автомобілів німецької марки поступово пішла на спад. 124-й був спроектований таким чином, щоб з погляду надійності та якості збірки випереджати свій час. І це, треба сказати, вийшло.

Lexus LX

Найкраще у флагманському позашляховику Lexus це той факт, що в його основі лежить Land Cruiser. А це означає лише одне – LX точно не входить до числа машин, які можна вбити навіть якщо сильно постаратися. Не допоможуть у цьому і великі пробіги. З ними LX саме справляється на відмінно.

Toyota Corolla

Коли справа заходить про надійність, цей седан «Тойоти» є одним з найкращих у своєму сегменті. Існує думка, що відсутність технічних проблем упродовж сотень тисяч кілометрів робить Corolla автомобілем без душі. Але погодитися з цим складно, особливо коли людині потрібна машина, щоб просто їздити на ній і не брати в голову перспективу її ремонту.

Lexus LS400

LS400 є першим автомобілем, який приміряв на собі шильдик Lexus. Ця модель змінила правила гри та підштовхнула інших автовиробників робити безпроблемні машини. За десятиліття експлуатації такі «Лексуси» встигли наїздити без серйозних несправностей сотні тисяч кілометрів, але існують екземпляри з дуже високими пробігами – близько 1,5 мільйонів кілометрів.

Volvo 240

Старі Volvo з класичним для тих часів дизайном заслужили на репутацію мало не вічних авто. Все почалося з класичного P1800, який згодом став легендарною серією Volvo 200, а потім перетворився на справжній гоночний автомобіль. Шведська компанія навіть має власний сайт для відстеження машин марки з високими пробігами, де серед кращих за цим показником значаться саме 240-ті.

Honda Civic

Civic для Honda є майже тим самим, що Corolla для Toyota. Обидві машини представляють той самий сегмент, конкуруючи між собою за рівнем надійності. Але у випадку з Honda назвати Civic бездушною не повернеться язик. А все завдяки наявності у списку її версій зарядженої моделі Type R.

Mazda MX-5 Miata

Бестселер “Мазди”, який продали мільйонним тиражем. І більшість із таких машин їздять дорогами навіть зараз.

Найвищий пробіг цього японського родстера сьогодні становить близько 1 мільйона кілометрів, що для спортивного автомобіля, побудованого з обмеженим бюджетом, можна назвати воістину неймовірним показником.

Toyota 4Runner

Як відомо, раніше Toyota робила машини на віки, але такі середньорозмірні позашляховики, як 4Runner, являли собою особливий вид автомобілів, що славляться своєю міцною конструкцією та неймовірною надійністю. У сукупності обидві ці якості дозволяли їм без проблем долати позначку понад 800 тисяч кілометрів пробігу, зробивши одними з найміцніших моделей «Тойоти».

Mercedes-Benz W123

Один із найдовговічніших автомобілів компанії зі Штутгарту, який став таким завдяки відсутності в його конструкції складної електроніки. Численні екземпляри цієї моделі без будь-якого капітального ремонту до сьогодні переступили за позначку 800 тисяч кілометрів пробігу, і при належному обслуговуванні для них це далеко не межа.