Багато хто мріяв про ці автомобілі у дитячому віці, і через близько 20 років вони все ще залишаються бажаними для більшості своїх шанувальників. Втім, на відміну від тих часів, коли ці машини тільки з’явилися, зараз вони набагато ближче з точки зору досяжності, ніж раніше.

Wheel News розповів про 6 автомобілів мрії з 2000-х, які зараз можна купити на вторинному ринку за невеликі гроші.

Honda S2000

Коли мова заходить про автомобілі, про які мріяли, перше, що спадає на думку, це S2000. Знаменитий кабріолет Honda з привабливим дизайном та відмінним «високооборотистим» атмосферним мотором об’ємом 2-літри і потужністю 240 кінських сил. Зараз такі машини можна купити, маючи в кишені від 30 000 доларів.

Mazda MX-5

Ця «Мазда» залишається бажаною в будь-якому поколінні, залишаючись автомобілем з відкидним верхом у світі. Однією з найцікавіших пропозицій таких машин на «вторинці» є варіант третьої генерації.

Не вдалий дизайн кабріолету компенсується його динамічними характеристиками, а також дуже прийнятною ціною для машини цього сегмента. Зараз MX-5 можна купити В Україні заплативши від 12 000 доларів.

BMW Z4

Німецький родстер, дизайн якого розробив знаменитий автомобільний художник Кріс Бенгл, може похвалитися не лише визначним зовнішнім виглядом, актуальним навіть у нинішніх реаліях, а й динамікою та якістю.

Для того, щоб знайти цю машину в хорошому стані, доведеться прошерстити ринок. Але зрештою можна розраховувати на непоганий екземпляр за ціною в районі 15 000 доларів.

Porsche Boxster

Бюджетна альтернатива Porsche 911, яка в першому поколінні коштує набагато дешевше від знаменитого штутгартського спорткара, а також у рази перевершує його з погляду ціни обслуговування. Сьогодні такі родстери можна знайти на вторинному ринку країни приблизно за 14 000 доларів.

BMW M5 (E60)

Мабуть, найкультовіше покоління знаменитого німецького спортивного седана. Автомобіль з ексклюзивним 5-літровим двигуном V10 видає понад 500 кінських сил та забезпечує його власнику вражаючу динаміку, пов’язану з високим комфортом.

Щодо цін, то коштують такі BMW приблизно 20 000 доларів і вище.

Volkswagen Golf R32

Ще одна легенда з 2000-х, яка могла похвалитися неймовірною динамікою для свого 3,2-літрового V6 потужністю 250 кінських сил. А яким був його звук. Сьогодні на вторинному ринку України непоганий варіант Golf R32 можна знайти за ціною близько 10 000 доларів.