Фахівці склали антирейтинг сімейних машин. А ви згодні з їхнім вибором? напишіть свою думку в коментарях під статтею.

Одна з основних вимог до автомобіля, тим більше сімейного, – надійність. Покупці і на первинних, і на вторинних ринках приділяють цьому критерію багато уваги, проте нерідко однаково помиляються.

Портал Avtosota зібрав список автомобілів, які тільки здаються надійними, насправді ж завдають власникам багато турбот.

Audi A3 (2020-2023)

Більше половини власників Audi A3 (60 відсотків) за останні два роки регулярно відвідували сервіси через поломки машин. В основному автомобілісти скаржилися на збої в навігаційній системі та мультимедіа. Були й ті, кому доводилося міняти акумулятор через несправності або упорядковувати коробку передач, причому ці проблеми були досить серйозними і вимагали багато часу на ремонт. При цьому машина обійдеться покупцям недешево.

Skoda Octavia (2020-2023)

До антирейтингу сімейних автомобілів потрапив і цей ліфтбек. За минулі 24 місяці на несправності у цієї машини поскаржилися 54 відсотки водіїв. Автомобілісти зверталися до сервісів через поломки в навігації та мультимедійній системі. При цьому машини таки залишалися на ходу.

Mazda3 (2014–2019)

Багатьох покупців ця машина приваблює своїм яскравим дизайном та широким набором опцій, проте проблем із таким автомобілем, як виявилося, теж досить багато. Так, 46 відсотків власників Mazda3 зіткнулися з неполадками, пов’язаними з гальмами та електронікою. Крім того, в 2020 році майже 800 машин цієї марки потрапило під кампанію відкликання: виробники пояснили, що через деякі проблеми ці автомобілі іноді глохли при русі на невеликій швидкості.

Skoda Yeti (2009–2017)

Цей автомобіль багато хто вважає практичним, проте надійним назвати його точно не можна. За два роки одразу 33 відсотки власників такого кросовера зіштовхнулися із серйозними проблемами в обслуговуванні. Одні скаржилися на несправну роботу коробки, інші — на проблеми з кондиціонером, кузовом, гальмами, електронікою, супутниковою навігацією чи підвіскою. При цьому на безкоштовний ремонт могли розраховувати лише 25 відсотків із них.

Honda Civic (2012-2017)

На проблеми із такою моделлю скаржилися приблизно 35 відсотків респондентів. В основному нарікання були до роботи кондиціонера та електроніки. При цьому, більшості постраждалих ремонт машини сплатила сама японська компанія, а саме ремонт зайняв не більше одного дня.

Volkswagen Golf

Ці хетчбеки, обладнані дизельним двигуном виявилися менш надійними, ніж автомобілі з бензиновим двигуном. І все ж обидві версії машини потрапили в антирейтинг, хоча автівки на бензині ремонтували трохи швидше. На проблеми з машинами, що мають дизельний двигун, поскаржилися 33 відсотки респондентів. Нарікання до експлуатації бензинових Volkswagen Golf мали 20 відсотків респондентів. В основному проблеми виникали з двигуном, коробкою передач, кондиціонером та електронікою.

Ford Focus

Ця іномарка вважається однією з найпопулярніших на українському вторинному ринку, незважаючи на те, що власники таких автомобілів також часто звертаються до сервісних центрів через неполадки. За два роки у 21 відсотка опитаних водіїв виникали проблеми з акумулятором, гальмівною системою, двигуном і електронікою.

Volvo V40 (2012–2019)

Тут важливо розділити Volvo V40 з бензиновим двигуном та дизельним. Друга, на думку водіїв, одна із найнадійніших для сімейного використання, перша — навпаки. Протягом 24 місяців 18 відсотків власників віддавали машини у ремонт через неполадки з акумулятором, кузовом та підвіскою.

Kia XCeed (2019 – н.ч.)

Ця корейська марка також потрапила до антирейтингу. В основному автомобілісти скаржилися на дефекти кузова, деякі ж віддавали машину в ремонт через несправності двигуна, вихлопну систему та підвіску. У результаті за два роки до сервісу звернулося близько 15 відсотків опитаних власників корейської марки.

Mini Clubman (2015 – н.ч.)

Цей компактний кросовер часто розчаровував власників проблемами з кузовом, кондиціонером, підвіскою та вихлопною системою.