З початку 2023 року року іноземні аналітики, асоціації станцій технічного огляду та агентства ретельно досліджували, які автомобілі найменше розчаровують своїх власників, а які найчастіше потребують ремонту, а також причини цього.

Найбільш надійні бренди

Різні організації складають подібні рейтинги, пише Avtosota. Наприклад, журнал Consumer Reports визнав найнадійнішими брендами Toyota і Lexus. Експерти опитали понад 300 000 американських автовласників, чиї машини були випущені в період з 2000 по 2022 рік, і згодом опублікували рейтинг надійності.

Водіїв попросили повідомити про будь-які технічні проблеми, з якими вони зіткнулися протягом останнього року. Проблеми були класифіковані за 17 основними напрямками, включаючи двигун, трансмісію, підвіску, паливну систему, гальма, електричні компоненти та електроніку. Потім автомобілям було присвоєно оцінку надійності від 0 до 100 балів.

Toyota і Lexus виявилися брендами, які найменше підводять водіїв, а німецький виробник BMW замикає трійку лідерів.

Ще одне дослідження було проведено американським агентством JD Power, метою якого було визначити проблеми, що виникають у перші дні володіння автомобілем. Опитування показало, що найменше проблем виникало у власників Buick, Dodge та Chevrolet.

Німецькі експерти з Асоціації технічного контролю TÜV також оприлюднили свій рейтинг автомобілів, які рідко ламаються. За їхньою оцінкою, найнадійнішим автомобілем виявився Mercedes-Benz B-Class. Друге і третє місця посіли кросовер Mercedes-Benz GLC і мінівен Volkswagen Golf Plus відповідно. Трійку лідерів замкнули Audi Q3 і Volkswagen T-Roc.