Українці продовжують активно купувати вживані авто. Техобслуговування, ремонт підвіски, підфарбування – це стандартний перелік робіт, які потрібно виконати після купівлі такого авто. Однак є й інші корисні операції — ті, що, на перший погляд, здаються дуже дивними, але насправді розумними. Наприклад, свердління дірок у дверях.

Здавалося б, це дико, тим більше, що дір у старого авто і так вистачає. Але якщо розібратися, логіка в цьому є: автомобільна «хвіртка» негерметична, до неї потрапляє чимало води та бруду через ущільнюваі скла. Де все це накопичується? Правильно, внизу, у порожнині.

«За заводом» там мають бути водостоки, але їх ніхто ніколи не пробивав і не прочищав. Більше того: за роки експлуатації вони «заросли» брудом, кілька разів зафарбувалися, а потім і зовсім були залиті якоюсь мастикою. І що зрештою? У дверях хлюпає болото, вони іржавіють.

Щоб цього уникнути, досвідчені автовласники пробивають старі або свердлять нові водостоки, покликані дати прохід усьому бруду, що скупчився у дверях за роки експлуатації. Зовнішній вигляд не зіпсується, на аеродинаміці не позначиться, але двері, які теж зараз коштують чимало, проживуть набагато довше. Та й скло в машині потітиме значно рідше.