Будь-який транспортний засіб має бути надійним. Це не примха водіїв, а базова характеристика, котра має бути в кожного автомобіля.

Саме тому, при виборі авто, водії ретельно аналізують та оглядають потенційний ТЗ. На жаль, часто водіям так і не вдається визначити надійність автомобіля, а тому вони купують транспорт, що завдає їм багато клопоту, пише Wheel News.

Audi A3 2020-2023

Відомо, що 60% власників моделі регулярно відвідують сервісні центри через несправності власного ТЗ. Найбільше нарікань отримали збої в навігаційній системі та мультимедіа.

Менше водіїв змінювало акумулятор через несправності, а також ремонтували коробку передач. Мова йдеться про серйозні поломки, котрі вимагали і багато часу, і достатньо коштів.

Skoda Octavia (2020-2023)

Ліфтбек від Skoda отримав 54% негативних відгуків. Водії скаржились на несправність навігації та мультимедійної системи.

Mazda3 (2014–2019)

Яскравий дизайн, авторитетна назва та багатий функціонал приваблюють покупців, але на цьому переваги автомобіля закінчуються. Адже 46% водіїв скаржаться на проблеми з гальмами та електронікою. Відомо, що в 2020 році була масова компанія відкликання автомобілів, за незрозумілих обставин, автомобілі глохли серед автотраси.

Skoda Yeti (2009–2017)

Дехто полюбляє практичність даного авто, але надійністю виробник обділив модель. Майже 33% власників кросовера мають проблеми з обслуговуванням. Дехто скаржився на КПП, дехто на кондиціонер, а деякі водії нарікали на роботу гальм. Автомобіль має безліч нюансів, котрі потрібно відремонтувати, а тому обслуговування кросовера є досить дорогим.

Honda Civic (2012-2017)

Приблизно 35% водіїв скаржаться на дану модель. Найбільше скарг було на кондиціонер та електроніку.

Volkswagen Golf

Модель має як дизельні, так і бензинові двигуни. На практиці показано, що дизель виявився менш надійним, але як результат, водії нарікали на обидва види двигунів. Загалом проблеми з авто мало 33% респондентів. Найбільше проблем водії мали з двигуном, коробкою передач, кондиціонером та електронікою.

Ford Focus

Модель є однією з найпопулярніших на українському вторинному ринку, але все одно модель потрапила до антирейтингу. Майже 21% водіїв мали проблеми з акумулятором, гальмівною системою, двигуном і електронікою.

Volvo V40 (2012–2019)

Модель представлена з дизельним та бензиновим двигуном. За відгуками водіїв, дизельний двигун є надійнішим, ніж бензиновий. Відомо про 18% водіїв, котрі звертались до СТО через проблеми з акумулятором, кузовом та підвіскою.

Kia XCeed (2019 – н.ч.)

Корейська модель потрапила до антирейтингу через дефекти кузова, несправність двигуна, вихлопну систему та підвіску. Загалом 15% власників автомобіля часто звертаються в сервісні центри через перелічені проблеми.

Mini Clubman (2015 – н.ч.)

Дана модель розчарувала водіїв проблемами з кузовом, кондиціонером, підвіскою та вихлопною системою.