Коли погода стає все більш сонячною то природно хочеться щоб ваш автомобіль виглядав гарно. А чи варто робити прибирання під капотом, а саме – мити двигун?

Спеціалісти радять зайвий раз цього не робити, щоб не нашкодити двигуну, пише «Автоцентр». Але якщо є проливи оливи на двигун, це виглядає неохайно.

ЗА те, щоб мити двигун

  1. Порушення температурного режиму. Брудний двигун більше гріється, що в свою чергу може незначною мірою вплинути на потужність і витрату палива. Особливо це стосується позашляховиків після поїздок по офроуду.
  2. Через любов до чистоти. Багато хто любить, щоб його автомобіль був чистим як зовні, так і всередині.
  3. Перед продажем. І хоча для багатьох покупців це служить “тривожним сигналом” (хочуть приховати витоки рідин), мийку, як і раніше, широко практикують.

Як компромісний варіант можна зробити сухе прибирання моторного відсіку, очистивши його від пилу, бруду і проливів оливи. Декоративні пластикові щитки можна акуратно зняти і помити окремо, а якщо є особливе завзяття до чистоти — важкодоступні місця, де накопичується пісок і сміття, можна пропилососити або продути стисненим повітрям.

До речі, якщо вже затіваєте прибирання під капотом, то приділіть увагу дренажним отворам і відсіку, через який йде забір повітря в салон. Ви будете здивовані, скільки листя і сміття там накопичилося. Заглянути сюди варто і в тому разі, якщо у вас є нарікання на систему опалення та вентиляції — в погану погоду сильно запотівають стекла, в салоні є запах вогкості, обдув втратив ефективність тощо.

Як правильно мити двигун, щоб не нашкодити

  1. НЕ використовуйте високий тиск. Сильний струмінь може залити свічки, обірвати з’єднання і пошкодити шланги та проводку.
  2. НЕ поспішайте. Заплануйте на всю процедуру щонайменше годину часу. Адже підготовка до миття двигуна може зайняти не менше часу, ніж сама процедура. Поспіх може тільки нашкодити.
  3. НЕ економте на миючих засобах. Обирайте для банних процедур тільки якісну автохімію. Уважно вивчіть інструкцію із застосування. Температуру, за якої потрібно наносити мийний засіб, на який час його потрібно залишати, як правильно змивати тощо.
  4. НЕ забудьте захистити окремі вузли. Обов’язково закрийте повітрозабірник двигуна, щоб вода не потрапила у впускний тракт. Також закрийте акумулятор і за можливості генератор. Обережно змивайте автохімію повільним потоком води. Найкраще це робити зі шланга з низьким напором води або поливом з пляшки.

Після миття

Витріть двигун, дроти і навісне обладнання. Найбільш ефективно видалити залишки вологи можна за допомогою стисненого повітря. Заведіть двигун і дайте йому попрацювати на холостих обертах 15-20 хвилин, при цьому капот залиште відкритим.