В Полтавській області з’явився новий автопарк завдяки впровадженню передової техніки від Кременчуцького заводу комунальної техніки АЛЬФАТЕКС.

Комунальне підприємство “Джерело” Новосанжарської громади отримало сміттєвоз АТ-4032 на шасі DAYUN CGC1141, що дозволить їм працювати більш ефективно та організовано збирати тверді побутові відходи від мешканців.

Основна перевага цього сміттєвоза полягає в його унікальному поєднанні високої маневреності, великої місткості та можливості ущільнення сміття. Це дозволить скоротити кількість рейсів до сміттєзвалища, зекономити паливо та забезпечити більш ефективну роботу.

Об’єм кузова сміттєвоза становить 15 кубічних метрів, а боковий маніпулятор має вантажопідйомність 650 кг. Сміття може бути завантажене зі стандартних контейнерів об’ємом 0,75 кубічних метрів або євроконтейнерів об’ємом 1,1 кубічних метрів за допомогою бічного маніпулятора, розташованого з правого боку сміттєвоза. Вивантаження сміття проводиться самоскидним способом.

Додатково, сміттєвоз оснащений пресувальною плитою для ущільнення твердих побутових відходів. Залежно від щільності відходів, механізм пресування може забезпечити оптимальний ступінь ущільнення від 2,5 до 4.

Робота пресуючого механізму може бути здійснена як у автоматичному, так і у ручному режимі.