Зазвичай автовиробники в процесі планового рестайлінгу досить обережно ставляться до зовнішніх змін моделі. Але у випадку з хетчбеком Opel Corsa, шосте покоління якого випускається вже чотири роки, явне порушення подібних стереотипів.

У дебютанта абсолютно нове «обличчя» в корпоративному стилі Opel Vizor. Світлодіодні фари з’єднані чорною декоративною панеллю, а основна решітка радіатора тепер розташована безпосередньо в новому бампері. На кормі, де раніше був «скромний» шильдик, з’явився великий напис із назвою моделі. Крім того, змінено дизайн колісних дисків і додано в асортимент нові кольори кузова. Такий інноваційний екстер’єр відтепер буде і в бензинових, і в електричних модифікацій.

Інтер’єр візуально практично не змінився. Якщо уважно придивитися, то можна відзначити нову накладку маточини керма, та інші оздоблювальні матеріали в салоні. Головна обновка тут — це покращений цифровий кокпіт із сучасним процесором Qualcomm Snapdragon. Розмір сенсорного екрана незмінний (7 або 10 дюймів), але графіка нова, розширено голосове управління, з’явилася система оновлення «по повітрю».

Без змін у технічному плані залишилися початкові бензинові версії моделі, яким покладається атмосферник 1.2 (75 к.с.) або його турбоверсія (100 к.с.). А ось у двопедальних модифікацій є свої оновлення. Так, з’явилася нова гібридна система, яка раніше дебютувала на кросоверах Peugeot 3008 і 5008. Це модернізований турбомотор 1,2 в парі з шестиступінчастим «роботом» з двома зчепленнями і вбудованим 48-вольтовим електромотором. На вибір — версії потужністю 100 або 136 к.с.

У електричної «Корси», відтепер званої Opel Corsa Electric, крім колишньої версії з електромотором потужністю 136 к.с. і батареєю на 50 кВт*год, з’явилася друга, більш просунута модифікація. У такого електрокара новий синхронний мотор, створений фірмою Emotors, з віддачею в 156 кВт*год і зі зниженим енергоспоживанням. У підсумку пробіг на одній зарядці зріс з 357 до 402 км за циклом WLTP.

Оновлені хетчбеки Opel Corsa на європейському ринку з’являться ближче до осені. І приємний бонус наостанок: стартова ціна буде знижена відразу на тисячу євро — від 18500 євро. Щоправда, електрохетчбек набагато дорожчий — від 34650 у тій самій валюті.