Модельний ряд Kia зростає протягом багатьох років й вже охопив майже всі сегменти, але все ще є деякі кричущі пропуски. Сегмент пікапів доволі сильно процвітає в деяких країнах, і в той час як дочірній бренд Hyundai робить ставку на сучасні тенденції з Santa Cruz, Kia не має пікапів у своєму портфоліо.

Насправді, один є. Випущений у 1980 році Bongo все ще продається на деяких ринках, але це скоріше утилітарний автомобіль. Модель четвертого покоління в будь-якому випадку старовинна, адже існує з 2005 року.

Відсутність глобальної версії пікапа трохи дивна, оскільки позашляховик Mohave з кузовом на рамній платформі продається з 2008 року. Й, схоже, Kia намагається усунити ці прогалини за допомогою нового пікапа, пише MotorCar.

Згідно зі матеріалами австралійських видань CarExpert, WhichCar і CarSales, місцеві дилери були поінформовані, що новий пікап буде запущено у 2025 році. На разі, він вже отримав внутрішню кодову назву «TK» і навіть вже тестується.

Деякі зображення закамуфльованого пікапа з елементами дизайну Mohave також з’явились в мережі.

Kia нібито бажає конкурувати з Ford Ranger і Toyota Hilux. Слід зазначити, що корейський бренд уже оголосив про випуск двох електричних пікапів до 2027 року. Один з них буде працювати на спеціальній платформі, а інший був описаний як «стратегічний» продукт для ринків, що розвиваються.

Про останній, ймовірно, й дізналися дилери, й буде логічно, якщо розроблена спільна архітектура використовуватиметься для розміщення двигунів внутрішнього згоряння й електропікапа.

Усі три веб-сайти стверджують, що пікап Kia використовуватиме новий кузов на рамі та матиме дизельний двигун, здатний «досягти цільових показників тягової потужності та корисного навантаження». Вважається, що розробка почалася ще в 2020 році, коли австралійське відділення автовиробника допомогло розробити чотиридверний пікап.

Якщо він з’явиться в Австралії у 2025 році, то не виключено, що офіційна презентація відбудеться вже наступного року.

CarExpert, WhichCar і CarSales зв’язалися з Kia та отримали таку відповідь: «Kia зараз розробляє майбутню модель пікапа, яка матиме високі можливості та відповідатиме меті. Додаткові деталі будуть підтверджені згодом».