В Україні ретельно слідкують за поведінкою водіїв на дорозі та у разі порушення правил дорожнього руху штрафують власників авто. Проте найсуворіше покарання передбачено для водіїв, що керують транспортним засобом у нетверезому стані.

Про це йдеться у ст. 130 Кодексу України про адміністративні порушення «Керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння», повідомляє Wheels News.

Який штраф доведеться заплатити за водіння напідпитку?

Якщо водія затримали в стані алкогольного сп’яніння, йому загрожує штраф у розмірі 17 000 гривень із позбавленням водійського посвідчення терміном на 1 рік. У разі повторного затримання водія за таке порушення, йому доведеться заплатити 34 000 гривень та позбутися посвідчення водія строком на 3 роки.

Якщо водія за керування авто у нетверезому стані затримали двічі протягом одного року, то йому загрошує штраф у розмірі 51 000 гривень із позбавленням водійського посвідчення на 10 років та конфіскацією авто.

Також, якщо власник транспортного засобу відмовляється від огляду на предмет алкогольного сп’яніння, йому можуть виписати штраф у розмірі 40 800 гривень.