Купити автомобіль у бюджеті до 6000 доларів, особливо коли мова заходить про іномарки, здатні намотати чималий кілометраж, сьогодні непросто. Втім, як мінімум один цікавий варіант на «вторинці» все ж таки є.

Це седан Daewoo Gentra, пише Wheel News. По своїй суті, даний автомобіль представляє седан Chevrolet Lacetti, але відрізняється від нього дизайном передньої частини кузова. У бюджеті близько 5 500 доларів (приблизно 200 000 гривень за актуальним курсом) можна розраховувати на автомобіль 2013-2015 років випуску.

Однією з головних претензій до «Джентри» з боку власників було слабке лакофарбове покриття, що призводить до появи вогнищ іржі в районі арок та порогів, а також не найміцніша підвіска. Натомість із силовими агрегатами серйозних проблем немає.

Так, наприклад, єдиний доступний для цієї моделі бензиновий півторалітровий «атмосферник» потужністю 107 кінських сил з чавунним блоком циліндрів має просту і надійну конструкцію, яка здатна перетравлювати навіть не найякісніший бензин без серйозних наслідків.

При належному обслуговуванні ресурс цього двигуна перевищує позначку 300 тисяч кілометрів, але ланцюг, зрозуміло, доведеться замінити трохи раніше.

Що стосується трансмісій, то їх Gentra може бути дві – 5-швидкісна МКПП або 6-діапазонний «автомат». У випадку з першим єдиним нюансом, з яким доведеться рахуватися, це зчеплення, в якому на пробігах до 150 тисяч км може вийти з ладу підшипник.

Автоматична коробка передач напрочуд надійна і серйозних проблем при регулярній заміні робочої рідини своїм власникам не доставляє. За уважного ставлення до трансмісії «Джентри» навіть пробіг у 200-250 тисяч кілометрів буде далеко не межею.