Чеська марка Skoda продовжує тестувати виробничу версію нового покоління Superb й модель у кузові ліфтбек виглядає майже готовою до виробництва.

Нове покоління Skoda Superb протягом минулого року вже кілька разів з’являлось на тестах, а у квітні марка офіційно анонсувала появу нової ітерації моделі. Також офіційно у травні був показаний прототип моделі у камуфляжі, але тоді йшлося про кузов універсал. Тепер в Австрії засвітився й ліфтбек, пише MotorCar.

Більш того, на одному зображенні показано прототип, припаркований із відкритим багажником, що дає погляд на складені задні сидіння і значний простір для зберігання всередині. Капот також відкритий, хоча поглянути на двигун не вдалось.

Під капотом

Очікується, що під капотом розміститься бензиновий або дизельний чотирициліндровий двигун об’ємом не більше 2,0 літрів. Плагін-гібридна модель також буде частиною модельного ряду, але повноцінного електромобіля поки що не очікується.

Новий Superb використовуватиме оновлену версію шасі Volkswagen MQB і може втратити механічну коробку передач.

Що зміниться?

Безсумнівно, це найкращі зображення екстер’єру ліфтбека, які були зроблені досі, і тому легко побачити еволюційну мову стилю моделі наступного покоління.

Основні зміни відбудуться спереду з більшою восьмикутною решіткою радіатора, оточеною вузькими фарами та квадратною нижньою частиною із більшими, вертикально орієнтованими кутовими вентиляційними отворами.

Подібні зміни освітлення відбуваються ззаду у вигляді тонших лінз, і якщо збільшити шпигунські фотографії ззаду, то можна побачити контури вогнів під камуфляжною оболонкою.

Універсал

Також в об’єктиви потрапив й універсал, чиї конструкції задніх ліхтарів виглядають трохи більшими, щоб краще відповідати пропорціям більшої задньої частини. Під час тестів, вочевидь, були проведені випробування на буксирування.

Прототип також показав нову приладову панель Superb із великою кількістю цифрових екранів. Очікується, що редизайн супроводжуватиме безліч систем допомоги водієві та інших функцій.

Остаточно камуфляж буде знято восени, а нове покоління Superb надійде як модель 2024 року.