Ніхто не буде сперечатися, що за часів СРСР автопром випускав стільки транспортних засобів, що міг перекрити потреби мешканців багатьох країн Європи. Ще б пак, автомобілі, які випускав Радянський Союз, цінувалися через низьку ціну і невибагливість в обслуговуванні. Таким чином, на західному ринку особливою популярністю користувалися Жигулі, Волги, Перемоги і навіть Москвичі. До країн, куди імпортувалися автомобілі, входила і Фінляндія.

Так, у Фінляндії за часів СРСР особливим попитом користувалися Москвичі. При цьому фінам настільки подобалася ця модель, що вони навіть на її основі намагалися розробити власну. Ось тільки з часом смаки споживачів почали змінюватись і на зміну радянським автомобілям прийшли сучасні моделі іменитих світових автовиробників, за якими консервативний радянський автопром наздогнати не міг.

Як повідомляє Hyser, нещодавно у Фінляндії у лісі було виявлено цвинтар радянських ретромобілів. Що це за звалище і як воно утворилося, не пояснюється.

При цьому на фотографіях можна побачити «Жигулі», «Москвичі» та інші автомобілі, що їх випускали в СРСР. До речі, на знімках можна побачити не лише класичні моделі автомобілів, а й модифіковані, над якими свого часу працювали фінські умільці.

Видовище звичайно гнітюче, адже завжди боляче бачити покинуту класику, яка раніше була неймовірно успішною.

Швидше за все, транспортні засоби вийшли з ладу, а ремонт обходився занадто дорого, оскільки знайти запчастини та комплектуючі для таких машин досить проблематично, так і утворилося це звалище.