Уже незабаром в Україні запрацює нова система проходження техогляду автомобілів, яка змусить автовласників ретельніше стежити за станом своїх транспортних засобів. Тим часом водіям нагадують, що деякі несправності, виявлені під час перевірки на дорозі, можуть коштувати їм не тільки штрафу, але й водійського посвідчення.

OBOZREVATEL розповів про таку несправність. Вона створює небезпеку для всіх учасників дорожнього руху, тому передбачає суворе покарання.

Йдеться про водіння з непрацюючими габаритними вогнями. Згідно з правилами дорожнього руху, які діють в Україні, всі водії зобов’язані перевіряти справність своїх транспортних засобів перед початком поїздки і вчасно усувати проблеми.

Так, якщо лампочка вийшла з ладу під час поїздки і водій не встиг про це довідатись, це не вважається адміністративним правопорушенням. Накладений в такому випадку штраф вважається незаконним і може бути оскаржений. Але в такому разі у водія виникає обов’язок негайно усунути цей дефект.

Якщо ж водій ігнорує проблему і продовжує створювати підвищений ризик на дорозі, він може бути покараний більш суворо. Зокрема, Патрульна служба має повноваження не тільки виписати водію штраф, а в окремих випадках навіть позбавити його водійського посвідчення на строк до шести місяців.