Фахівці назвали автомобільні двигуни, які за роки експлуатації підтвердили свою надійність і виявили здатність проїхати 500 тисяч км без значних ремонтів.

Renault – K4M та F4R

Серія K входить до сімейства рядних чотирициліндрових бензинових двигунів, які виготовляються з 2001 року. Вони мають 16 клапанів та робочий об’єм від 1,4 до 1,6 літра. Ці двигуни встановлюються, зокрема, на такі моделі як Renault Logan, Renault Laguna (II), Renault Scenic (II), Renault Mеgane (II і III), Renault Duster.

Серія F також належить до сімейства рядних чотирициліндрових бензинових двигунів, вироблених починаючи з 1996 року. Вони мають 16 клапанів та робочий об’єм 1,8 літра. Ці двигуни встановлюються, зокрема, на моделі Renault Espace і Renault Clio.

Hyundai/Kia – G4FA та G4FC

Ці двигуни входять до серії Gamma, яка виробляється з 2006 року і замінила застарілі двигуни Alpha. Серія Gamma включає різні модифікації двигунів, зокрема відомі 1,4-літровий G4FA і 1,6-літровий G4FC. Вони встановлюються на такі моделі, як Hyundai Accent, Kia Rio, Kia Cee’d II і Hyundai i20.