Двигун – серце будь-якого автомобіля, і якщо з ним відбуваються проблеми, це сильно б’є по кишені його власника. Особливо це актуально, коли йдеться про преміальні європейські кросовери.

Взявши за основу дослідження таких компаній, як Car Complaints, Consumer Reports і NHTSA журналісти американського порталу назвали 10 дорогих SUV зі Старого Світу, які прославилися своїми ненадійними моторами, пише Avtosota.

10 місце – BMW X3 (2013)

Основні претензії до цього кросоверу з погляду надійності стосувалися його двигуна N20. Проблеми з ланцюгом ГРМ змусили BMW провести кілька відкличних компаній. Журнал «CR» привласнив цій моделі всього 1 бал із 5 за надійність. І здебільшого причиною був саме двигун.

9 місце – Porsche Cayenne (2004)

Деякі двигуни Cayenne першого покоління здатні працювати вічно, але є й ті, які сильно зіпсували репутацію цього кросовера зі Штутгарту. Він продавався з 4,5-літровим бензиновим «наддувним» V8, який прославився проблемами з пластиковими трубками охолодження, які згодом стали непридатними.

У результаті машина страждала від витоків охололджувальної рідини і наступним виходом мотора з ладу.

8 місце – BMW X5 (2008)

Ряд двигунів BMW демонструє надзвичайну надійність, але N62 явно не входить до їх числа. Мотор сильно критикували за часті проблеми, включаючи витік олії. X5 2008 року випуску відкликали 16 разів. Три з цих випадків пов’язані саме з його двигуном.

7 місце – Land Rover Discovery 2 (2002)

У цьому випадку Land Rover найгіршим виявився турбодизель TD5. Проблеми з прокладкою ГБЦ, перегрів та витік охолоджуючої рідини лише частина несправностей, з якими треба було впоратися його власникам.

Крім того, машину чотири рази відкликали з різних причин, включаючи можливість займання в моторному відсіку. Сумарно на автомобіль скаржилися 51 раз, 20 з яких припали на роботу двигуна та системи його охолодження.

6 місце – Audi Q5 (2014)

Audi порадувала своїх шанувальників безліччю надійних силових агрегатів, проте 2-літровий мотор TFSI цього Q5 виявився справжнім головним болем для компанії. «Consumer Reports» надав Q5 2014 року оцінку в 3 бали з 5 за надійність і всього 1 бал з 5 за якість двигуна.

Основні проблеми у випадку з ним стосувалися надмірної витрати масла, проблем з ланцюгом ГРМ і насосом рідини, що охолоджує.

5 місце – BMW X6 (2011)

Цей кросовер вважається одним із тих BMW, обслуговування яких виходить дорожче, ніж їх покупка. Як зазначають у Repair Pal, щорічні витрати на ремонт X6 2011 року в США перевалюють за позначку в 1200 доларів. Машину відкликали 13 разів. І кілька сервісних кампаній стосувалися проблем з її двигуном, включаючи перегрів і високу витрату масла.

4 місце – Mercedes-Benz ML350 (2006)

Один з найгірших варіантів для покупки серед уживаних дорогих кросоверів з точки зору надійності двигуна. Мотор цього Mercedes мав безліч проблем, окремо серед яких були несправності розподільного валу, поломки електричної частини та нестабільна робота.

3 місце – Mercedes-Benz GL450 (2007)

Мотор M273 є двигуном, від якого варто триматися подалі. Проблеми з ланцюгом ГРМ, електрикою та витіканням олії – лише вершина айсберга. Сумарно машину відкликали тричі. І одна сервісна кампанія стосувалася саме роботи її двигуна.

2 місце – Audi Q7 (2017)

2-літровий рядний 4-циліндровий турбомотор, а також 3-літровий V6 отримали від аналітиків «Consumer Reports» жахливу оцінку в 1 бал з 5 можливих.

1 місце – Mercedes-Benz GLA (2015)

Mercedes-Benz GLA 2015На цей кросовер Mercedes ставилися 2-літрові двигуни з турбонаддувом потужністю 208 кінських сил. І через них машину відкликали цілих чотири рази. Один із таких випадків стосувався потенційної можливості зупинки двигуна через внутрішні пошкодження.