У деяких випадках натуральний алкоголь у крові водія може показувати перевищення гранично допустимої норми згідно з українським законодавством. А скільки можна випити алкоголю, щоб не перевищити норму?

Для більшості водіїв не секрет, що в Україні сідати за кермо можна лише в тому випадку, якщо кількість алкоголю в його організмі не перевищує дозу 0,2 проміле. У зв’язку з цим багатьох водіїв в Україні цікавить питання, скільки можна пити алкоголю, щоб не перевищити допустимі норми, пише видання «7 днів».

Перевести 0,2 проміле алкоголю в крові в реальні об’єми популярних алкогольних напоїв – завдання не з легких. Справа в тому, що у різних людей сприйняття алкоголю може бути дуже індивідуальним, тому варто пам’ятати, що перед майбутньою поїздкою в принципі не можна вживати алкоголь. При цьому це правило поширюється не тільки на день поїздки, а й на попередній день.

Так, після серйозного відпочинку у водія буде достатня кількість залишків алкоголю в крові, щоб йому виписали штраф за водіння в нетверезому стані. У той же час, якщо перевести 0,2 проміле алкоголю в крові водія в реальні обсяги популярних алкогольних напоїв, то це буде виглядати так: