Пробіг автомобіля не стане вашим болем, якщо зробити правильний вибір двигуна. Ресурс понад 500 000 км не є міфом. Пропонуємо вам переглянути топовий перелік моторів, яким такі цифри зовсім не страшні.

Надійність — ось їх девіз, пише Wheel News.

Honda K20/K24

Мотори з потужністю 220 к.с з 16 клапанами та ГРМ. Їх використовують на таких моделях від Honda, як Accord та Civic Si. Відомі новим поколінням системи VTEC (iVTEC), надійністю та ефективністю роботи. А ще K20/K24 екологічні та економічно вигідні. Характеризуються збалансованою конструкцією та рідко виходять з ладу.

Toyota 2JZ-GTE

Двигун є одним з найпотужніших в серії 2JZ. З двома турбінами та інтеркулером. Шестициліндровий мотор з об’ємом 3,0 л випускався з 1991 по 2002 роки. Основними ознаками є витривалість роботи та надійність. До плюсів можна також додати міцний блок циліндрів та підвищену продуктивність різних модифікацій.

Mercedes-Benz OM617

5 циліндрів, об’єм 3,0 л — дизельний двигун Mercedes-Benz. Використовувався для встановлення в період з 1974 до 1990 року. Найчастіше його можна побачити під капотом W123, W126, а також позашляховика Gelendvagen. Надійний, тривалий термін служби, ефективність, міцні компоненти — все, що треба знати про OM617.

BMW M50

Це шестициліндровий поршневий двигун з двома верхніми розподільними валами. Випускався з січня 1989 року. Ставити почали на 5 серію E34, а пізніше вже почали встановлювати на 3 серію E36. Про двигун BMW M50 треба знати, що він надійний та довговічний, потужний та має підвищену продуктивність.

Subaru EJ25

Про цей двигун говорять по-різному, але заперечувати, що він надійний та витривалий досить важко. Встановлюють його на Subaru Impreza, але згодом і на інші моделі бренду також почали інтегрувати. Має збільшений діаметр циліндрів. Двигун може видавати до 320 к.с. Регулярний технічний огляд та обслуговування — запорука надійної роботи.