Dacia планує випустити нове третє покоління Dacia Duster вже в наступному році. Відомий німецький дизайнер Ларс Зельтцер показав рендери, як виглядатиме новий компактний кросовер, пише Wheel News.

Перший Dacia Duster був представлений у 2010 році. З 2017 року покупцям доступне друге покоління. В Україні кросовер продається від компанії Renault. Duster 3-го покоління сильно відрізняється від моделі 2-го покоління. Буде запропоновано нові конструкції, нове обладнання та нові технології.

Новий Duster базується на модульній платформі CMF-B, спільно розробленій Renault і Nissan. Renault вже працював на цій базі, наприклад, з новими Renault Sandero та Jogger. Дизайн нового Duster буде схожий на Dacia Bigster, прем’єра якого відбулася в 2021 році.

Працюючи над рендером, Ларс Зельтцер посилався на концепт Bigster і шпигунські фотографії нового Duster, які раніше просочилися в Інтернет. Йому вдалося створити дуже симпатичний і сучасний кросовер з витонченими світлодіодними фарами, масивною решіткою радіатора, незвичайним капотом, розширеними колісними арками і рейлінгами на даху. Цей автомобіль здається схожим на позашляховик, ніж на кросовер. Проте серійна версія, як зазвичай буває, може виглядати інакше.

Який саме силовий агрегат увійде до моторної гами цього кросовера, поки таємниця. Очікується, що базовим двигуном стане 3-циліндровий двигун 1.2 TCe з «пом’якшеною» гібридною технологією. Є два варіанти потужності. Буде доступна коробка передач на вибір: механічна або автоматична. Також буде доступна повнопривідна версія.

Також покупцям пропонується версія з повноцінною гібридною силовою установкою. На жаль, дизельних двигунів не буде. Dacia планує випустити третє покоління Duster в 2024 році. Це означає, що прем’єру можна очікувати наприкінці 2023 року. Яка ціна на автомобіль – поки невідомо. В Україні передньопривідний Renault Duster зараз коштує від 658 700 гривень. Він оснащений 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 115 кінських сил і 5-ступінчастою механічною коробкою передач.