1 червня 2023 року в Україні розпочався пілотний проект у Сервісних центрах МВС, який спрямований на проведення прозорих і чесних іспитів для отримання водійського посвідчення.

Поки що експеримент запущений лише у 4 областях:

  • Львівська (Львів, Зимова вода, Червоне, Стрий, Червоноград);
  • Київська (Біла Церква, Софіївська Борщагівка, Переяслав);
  • Одеська (Одеса, Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Подільськ);
  • Вінницька (Вінниця, Тульчин, Могилів-Подільський).

Теоретичні та практичні іспити можна буде складати лише у цих Сервісних центрах. У інших сервісних центрах цих областей будуть надаватися послуги, пов’язані лише зі заміною посвідчення водія та реєстраційними процедурами.

Кожна аудиторія для теоретичних іспитів буде обладнана 4 камерами спостереження та мікрофоном, що усуває сліпі зони і робить неможливими підказки з боку третіх осіб. Крім того, учні автошкіл, які складають чесні іспити, отримають більше можливостей для заперечення результатів.

Автомобілі категорії В також обладнаються камерами, які записують не лише дорогу і салон екзаменаційного автомобіля, але й рухи екзаменатора та учня. Крім того, в салоні автомобільних сервісних центрів додали можливість запису звуку.

Однією з переваг нововведення є можливість онлайн-запису на практичний іспит через сайт ГСЦ, що спрощує процес реєстрації для майбутніх водіїв.