У випадку, коли рівень мастила впав нижче мінімальної позначки, а водій не встиг відвідати СТО, експерти рекомендують не експериментувати з «народними засобами», а їхати на СТО.

Про порядок дій при втраті мастила розповів «Апостроф».

Читайте також: ПДР поширюються на всіх: які штрафи загрожують власникам самокатів та моноколес

З огляду на кількість запитів в інтернеті, чимало водіїв опинялися в такій ситуації, коли рівень позначки мастила впав до критичного.

Втрата мастила може статися з низки причин: можливо, під час штатної заміни мастила фахівець сервісу погано прикрутив масляний фільтр, або водій пропустив час чергової перевірки і доливання.

Продовжувати їзду з рівнем мастила, нижчим за критичний, не варто. Масляний насос почне захоплювати повітря замість мастила, а вузли двигуна, що труться, в умовах недостатнього змащення швидко стануть непридатними.

У крайньому випадку, рекомендується тримати в багажнику літрову упаковку вашого звичайного мастила. Як варіант — зупинити інше авто і попросити допомоги. Можливо, інший водій возить із собою мастило про запас. Можна залити навіть мастило невідповідної категорії та в’язкості.

Дехто з водіїв думає, що можливо використати рослинну олія. Але краще не експериментувати, а шукати буксир або евакуатор. В той же час трансмісійне мастило фахівці радять не використовувати, тому що у нього занадто висока в’язкість. З таким мастилом сальники і помпа двигуна швидко зносяться.