У сегменті нових кросоверів придбати щось більш-менш вартісне, володіючи бюджетом до 900 тисяч гривень, непросто. Однак на вторинному ринку за цю суму пропозицій – хоч греблю гати. Але яке авто може похвалитися не лише високим показником надійності а ще й комфортабельним салоном та відмінною безпекою.

На думку редакції Wheel News, таким варіантом може бути шведський кросовер Volvo XC60. Дорестайлінгові «паркетники» першого покоління зараз коштують приблизно від 500 000 гривень, а у випадку з оновленими машинами 2015-2017 років випуску їхня ціна підбирається до позначки 900 000.

XC60 – не просто кросовер, а автомобіль престижної марки. Середньорозмірний позашляховик має всі очевидні переваги автомобілів найбільшого скандинавського автовиробника, включаючи розкішний і просторий салон, а також безпрецедентний рівень безпеки.

Як відомо, Volvo дуже серйозно підходить до цього параметра у всіх своїх автомобілях і XC60 не став винятком, отримавши в краш-тестах Euro NCAP 5 зірок з 5 можливих.

Щодо надійності, то і з нею у шведа все дуже непогано. Втім, найкращим варіантом буде вибір машин із дизельним 2,4-літровим мотором, який на відміну від бензинової версії з роботизованою трансмісією Getrag працює у зв’язці з 6-діапазонним класичним “автоматом” японської фірми Aisin.

При належному обслуговуванні як двигун, так і коробка передач здатні продемонструвати значний ресурс без серйозних проблем.

Не варто чекати каверзи і від якості лакофарбового покриття такого кросовера, а також від його електричної частини, підвіски та системи повного приводу.