На ринку продовжують продаватися бензинові та дизельні автомобілі. Електрокари потрохи набирають попит, але до своїх конкурентів їм ще далеко. Якщо подивитися статистику вибору, то дизельні впевнено тримають завойовані позиції. Проте вони мають 7 суттєвих мінусів, які можуть схилити вас до придбання бензинового авто, пише Wheel News.

Вартість

Економічна вигідність з огляду на вартість палива та його витрати. В цьому аспекті дизельні двигуни стають частим вибором автовласників. Проте є зворотній бік медалі. Виробництво дизельних двигунів складніше, а з цього формується вища вартість в межах 30-40% порівняно з бензиновими аналогами. Не думайте, що вам така різниця швидко окупиться.

Періодичність та частота обслуговування

Дизельні агрегати мають більше вимог до техобслуговування. Фільтри, масло, прокладки, витратні матеріали потрібно змінювати частіше, ніж на бензинових аналогах. Відповідно, при бажанні їздити на дизельному авто, треба закладати більші суми в бюджет на обслуговування.

Ремонт та його ціна

В цьому питанні розмова коротка. Відремонтувати дизельний двигун дорожче, ніж бензиновий. Основний фактор — складність агрегату.

Сезонність палива

Дизельні двигуни вимогливі до сезонності палива. Головне завдання — вчасно перейти з літнього на зимове. Літнє дизпаливо при мінусових температурах густіє та замерзає. В один прекрасний день ви можете просто не завести ваш автомобіль.

Вага

Бензинові та дизельні двигуни відрізняються за вагою. Перші значно легші, тому бензинові машини мають більші можливості по маневреності, стійкості та по подоланню перешкод.

Гучність роботи

Коли повз вас проїде дизельне авто, ви почуєте його по звуку. Більше шуму та вібрацій — і цим все сказано. Якщо в авто слаба шумоізоляція, буде важко їздити в комфортній тиші, бо її просто не буде.

Викиди в атмосферу

Питання екології в наші дні стоїть на першому місці. І в цьому аспекті потрібно пам’ятати, що бензинові працюють чистіше, менше створюють викидів в атмосферу.

При наступному придбанні авто проаналізуйте для себе названі фактори. Вибір завжди лишається за вами.